افکار: برنامه‌نویسان ۱۰۳ کشور جهان در مسابقه تهران

مسابقه برنامه نویسی بیان یک رویداد سالانه است که به صورت بین‌المللی برگزار می‌ شود. انتخاب و استفاده از زبان برنامه‌ نویسی در این مسابقه آزاد بوده و همچنین شرکت در این مسابقه به صورت انفرادی است. این مسابقه به دو بخش دانش‌ آموزی و آزاد تقسیم می‌ شود و اولین دوره آن در پاییز سال 1390 برگزار شد.

اکنون سومین دوره این مسابقات در حالی رو به پایان است که شرکت‌کنندگان از 103 کشور جهان باهم به رقابت پرداخته‌ و دور پایانی مسابقات روز جمعه یازدهم اردیبهشت ماه در هتل پارسیان آزادی برگزار می شود.

سینا معصومی- مدیر اجرایی مسابقات برنامه نویسی بیان اعلام کرد: «10 هزار و 266 شرکت کننده از 103 کشور دنیا از ابتدا در این مسابقات حضور داشتند که از این تعداد 5 هزار و 839 نفر خارجی و 4 هزار و 427 نفر ایرانی، حاضرین در دوره سوم را تشکیل داده‌اند.»

وی همچنین اظهار داشت: « در این دوره از مسابقات 39 کشور اروپایی، 34 کشور آسیایی، 15 کشور آمریکایی، 14 کشور آفریقایی و دو کشور از اقیانوسیه حضور داشتند که نسبت به دور قبلی بیش از دو برابر افزایش داشته است.»

علی قدیری- دبیر سومین دوره مسابقات برنامه نویسی بیان هم با اشاره به اینکه شرکت کنندگان از 343 دانشگاه کشور در این دوره از مسابقات شرکت کرده اند، گفت: «50 درصد شرکت کنندگان در مقطع کارشناسی، 30 درصد در مقطع دبیرستان، 10 درصد کارشناسی ارشد، دو درصد دوره دکتری، سه درصد دیپلم و پنج درصد دانشجوی دوره کاردانی هستند.»

قدیری در خصوص قوانین مسابقات افزود: «البته طبق مقررات مسابقه 20 برگزیده برتر از 20 کشور به مرحله نهایی مسابقات راه یافته اند؛ یعنی از هر کشور فقط یک نفر به جمع برگزیدگان راه می یابد اما به منظور فراهم شدن امکان حضور و کسب تجربه برنامه نویسان ایرانی در یک رقابت سطح بالای بین المللی 20 نفر اول برنامه نویسان ایرانی نیز به مرحله نهایی راه می یابند.»