اگرچه در ضرورت راه اندازی سرویس های ایمیل داخلی تردیدی برای متخصصان وجود ندارد، اما دستورالعمل جدید وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مبنی بر الزامی بودن استفاده از سه سرویس پست الکترونیک معرفی شده که قطعا نه شایسته عنوان ملی هستند و نه حتی می توان آنها را تولید داخلی محسوب کرد، بسیار نگران کننده و سوال برانگیز است.
بهتر است توضیح داده شود که براساس کدام معیارهای فنی، صلاحیت سرویس های دولتی iran.ir، post.ir و chmail.ir (چاپار) بررسی و تائید شده است تا این شائبه در اذهان به وجود نیاید که برخی با علم و آگاهی به مشکلات متعدد کاربری و امنیتی و عدم قابلیت توسعه پذیری این سه سرویس، اصرار دارند دستاوردهای ناقص و فاقد کیفیت خود را با استفاده از تبلیغات سرسام آور و بخشنامه های الزام آور به کاربران ایرانی تحمیل کنند.
یقیناً وادار کردن مردم به استفاده از سرویس های نامطمئن داخلی علاوه بر اینکه اطلاعات خصوصی کاربران را در معرض تهدید جدی قرار می دهد، حاصلی جز سلب اعتماد مردم نسبت به عموم محصولات و خدمات نرم افزاری ایرانی نخواهد داشت.
«گروه بیان» از سیاستگذاران حوزه فناوری اطلاعات و نهادهای نظارتی کشور می خواهد اجازه ندهند اقدامات شتابزده و تصمیمات عجولانه، بیش از این به اعتبار متخصصان عرصه فناوری اطلاعات کشور لطمه وارد کند و با اجبار مردم به استفاده از این سرویس ها، حریم خصوصی کاربران در معرض خطر قرار گیرد.
درپایان ضمن قدردانی از حسن ظن مسئولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و تشکر بابت ابراز تمایل آنها برای مشارکت و همکاری در دو پروژه موتور جستجو و ایمیل گروه بیان، ضمن تاکید دوباره بر عدم تمایل به این همکاری، امیدواریم هرچه سریعتر امکان دسترسی به سرویس های متعدد و متنوع پست الکترونیک امن و کارآمد داخلی برای عموم مردم فراهم و شرایطی مهیا شود تا کاربران فضای مجازی با میل و رغبت خود، ایمیل های ایرانی را انتخاب کنند.
همچنین در صورت لزوم، مشروح دلایل عدم تمایل به ارائه موتور جستجو و سامانه پست الکترونیک «هد» به سازمان فناوری اطلاعات، در آینده به اطلاع عموم خواهد رسید. والسلام
ما بطور مداوم در حال تغییر و بهبود سرویسهای خود هستیم. ممکن است ویژگیها یا عملکردهایی را اضافه یا حذف کنیم، و همچنین ممکن است یکی از سرویسهای خود را بطور کلی متوقف کرده یا به حالت تعلیق در آوریم.
شما میتوانید هر گاه خواستید دیگر از سرویسهای ما استفاده نکنید، اگرچه ما از رفتن شما متاسف خواهیم شد. همچنین Google در هر زمان ممکن است ارایه سرویسها به شما را متوقف کرده یا محدودیتهای جدیدی را به سرویسهای ما اضافه کرده یا ایجاد کند.
یعن علناً در استفاده از این سرویس ها نه تنها حریم خصوصی نخواهیم داشت، بلکه هیچ تضمینی در حفظ و نگهداری از اطلاعات هم وجود ندارد!
سلام
شما که فرمودید تمایلی ندارید ایمیل یا موتور جستجو بدین پس موتور جستوی(سلام)چیه؟
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام و تشکر : اصولا" هر سرویسی از طرف هر کس ایجاد شود حد اقل شائبه دسبرد و استفاده خود ارائه دهنده وجود دارد . اگر سرویسی ملی تعریف شود حتما" باید توسط وزارت اطلاعات البته با سطح تآییدیه مورد قبول متخصصان زبده ایرانی نیز باشد اما با این وجود سیستم مجازی به علت پیشرفت های روزانه علمی اصولا" نمی تواند صد در صد قابل اعتماد باشد . محمد حسین وطنی از کاشان
به نام خدا و سلام بر شما؛
پیش از آغاز باید بگویم، هر
قسمت از این متن را که دوست داشتید، ستارهباران
کنید، اشکالی ندارد؛ امّا من باید آنچه در دل دارم
بگویم؟!! (ممنون)
وقتی صحبتهای برخی دوستان در
این پست را میخوانم، دلم میگیرد؛ چرا که ظاهراً این دوستان برخی چیزها
را فراموش کردهاند یا شاید نمیدانند!
1-
امنیّت اطّلاعات همواره در دنیا حرف اوّل را میزند، نمونهی
آن همین مورد اخیر - خونریزی قلبی - را میگویم، چه بلایی بر سر همه آورد و بالاخص
برخی سایتهای استراتژیک ما،
امّا بیان عزیز به لطف خدا سربلند بیرون آمد و یکتنه
با این چالش طرف شد؛ پس اهمیّت امنیت چیزی نیست که با شعار و ملّیکردن موضوع حل شود ویا تمام شود!
2-
این متخصصّان عزیز بیان، ***** ***** ** *** ****** ** **
***** **** ***** *********** ********* *****
** ****** * ************ ****** ****** ********** *** ****** ********* ** ***** **** ** ** **** ***** *
***** *** ****** ***** ******* ******، حال چه شده که عدهای
از سر ناآگاهی و یا درک نادرست، صحبت از بیصداقتی
و تخریب بیان عزیز میکنند! (چه در موضوع
«هد» و یا چالش اخیر با پلیس فتا)
3- یک بار دیگر در پاسخ به دوستانی که بدون
انصاف، از «شتابزدگی» در ملّی اعلامکردن برخی سرویسهای
پست الکترونیکی داخلی که همانا حرف اصلی بیان است، انتقاد میکنند به بخشی از صفحهی «دربارهی بیان» در لینک زیر:
ارجاع میدهم، که گفتهاند:
«... در بیان پروژه هایی که نمونه های مشابه آن قبلاً طراحی و اجرا شده باشند انجام نمی شوند مگر آنکه نمونه های مشابه دارای ایرادات و نواقصی قابل توجه باشند... »
که این حرف هم کاملاً تخصصی است و هم کاملاً عینی.
تخصصّی به این معنا که پیش از پیادهسازی هر سیستم نرمافزاری، و در فاز مطالعه، مبحثی داریم با عنوان «مطالعهی تطبیقی» که در این فاز - به زبان ساده - اعضای گروه از خود میپرسند: «سیستمی که ما میخواهیم بنویسیم چه مشابهی دارد و آیا در مقایسه با سیستمهای مشابه حرفی برای گفتن دارد یا خیر؟» که این مورد را به صورت عینی در پروژهی blog.ir، میتوانید مشاهده کنید و ایم مسأله را تعمیم میدهم به «هد».
در پایان امیدوار هستم حقیر بتوانم کمکی به دوستان عزیز بیان بکنم، **** *** *** *** ****** **** *** *** ******* *****
در پناه خداوند؛ سالم، سلامت و موفقّ باشید، إن شا الله.
ببخشید که وقت ارزشمند شما را گرفتم!
با احترام،
یک کاربر بیانی!
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.